There was an error in this gadget

Sunday, August 28, 2011

Saturday, August 27, 2011

Friday, August 26, 2011

Babak2 menarik bola~ :D

Nah ak masukkan beberapa video bola yg ak rasa awesome!!.. :D

Keeper gaya Bob marley dgn save nya yg sgat bergaya!!



Keeper bergaya spiderman!!.. :D



Keeper kesian.. :P




Hahahaha.. ok g smayang jumaat dlu..
Rating:10/10

sumber: Youtube

Org yg taw lg nie je akan gelak
































Hahahah bbongok.. :p
rating: 10/10

sumber:9gag.com

Saturday, August 20, 2011

Bongok.. Hahahha













































Hahahahaha.. Muka x pasti~ :p
Rating: 10/10

Sumber: 9gag.com

Awesome gambar kawin.. :D




















































































































































































































































































































































































































































































































































Wow~ :D
Rating: 10/10

Sumber: 9gag.com

baju raya kah? :P
































Style kan.. ;P
Rating: 10/10

sumber: 9gag.com

Optical illusion~ :p











































Style gle.. hahah.
Rating: 10/10

Sumber: 9gag.com

Mom's logic..


Bongok gle.. hahaha


































Hahahahahhaa.. .Aduhh.. :p
Rating: 9/10

sumber: 9gag.com

Awesome!!



























































X keracunan darah ke mamat nie nanti.. :0
Rating: 7/10

Sumber: 9gag.com

Yarkkk!!



































































Ngok.. Hahahah
Rating: 10/10

Sumber: 9gag.com

Damn Packages!!































































Last2 pakai gigi.. Hahahah.. :p
Rating:10/10

sumber: 9gag.com

Wednesday, August 17, 2011

Monday, August 15, 2011

Awesome slow-mo.. :D

Smart gle dorang wat. Cam seni2 sikit. Org len tgk wat muka plek. .:P



Kan style kan. Jum buat jum.. :D
Rating: 10/10

Sumber : youtube.com

Unboxing Parody!! Haha

Ngok. .:p




Masalah nye mmg org buat kot video gini.. :p
Rating: 10/10

Sumber: Youtube
link: http://www.youtube.com/watch?v=xrdHe__tt3U&feature=player_embedded

Burung kocoh ngn kucing.. Ngok gle.. Haha

Lol~ :P



Hahahaha.. Dapat!!! ;P
Rating: 10/10

sumber: youtube.com

Mexico City~ Damn


Padat gle weh~ X sesat ke cmnie, dah nak mcm lautan bangunan la doh. .:p













































Gle2.. :)
Rating: 10/10

Sumber: 9gag.com

Second otai bwk moto lepas org yg kat cina tu.. Hahaha

Berani nak mamos~ :p




Ngn angin lg, ngn x pkai helmet lg~ Serious power dia nie.. :p
rating: 10/10

sumber: youtube.com

Crazy tattoo guy


What the ...?? Camne la dia umur 60-70 nanti.. :p

Is this a fact??


Yeke weh?


















































Is it true??
Rating: 10/10

Sumber: 9gag.com

Awesome zoo.. :D


Peh, real gle.. :P












































































































ceh.. :p
Rating: 8/10

sumber: 9gag.com

128GB Ram.. Amik ngkaw.. Hahaha



Wth~ Nie 64bit pun ley detect bpe je~ :P


































































Crazy thing.. hahha
Rating: 7/10

Sumber: 9gag.com

Saturday, August 13, 2011

Awesome lightning !!


Wow...



















Kan2.. :0
Rating: 4/10

sumber: 9gag.com

Like, this always happen to me when im bbq'ing .. lol :p

Seriously.. :p


























Hahaha..
Rating: 8/10

Sumber: 9gag.com

Alien hand syndrome

Syndrome dimana salah satu tangan anda mempunyai akal nya sendiri. Gila ah, kadang orng nie gaduh ngn tangan kiri dia.. ;0!!



Scary eyh~
Rating: 8/10

Sumber: Youtube

Trolling pemberita yg sporting

Nice, camnie la semangat trolling. Dan di accept oleh org... :P



Hahahha.. Nice job.. :D
Rating: 9/10

sumber: youtube.com

Qoran by heart.. Masyallah, terusik hati ak.. :)

Weyh, ad la sorang mamat org putih nie, cam dia film al Org islam baca Al-quran.. Mai la tgk, syus cam sejuk hati.. :)

P/s: Video nie sejam.. :)



Subhanallah.. :)
Rating: 10/10

sumber: Afea via vimeo
link: ...

Friday, August 12, 2011

ultimate useless machine.. lol

Hahahahahha... Boleh kata troll gak nie.. :p




Ngok tol.. :p
Rating: 10/10

Sumber: Youtube

KALAU BETUL COUPLE ITU HALAL

Kami tidak berzina!

Maaf,saya tidak menuduh awak berzina tetapi awak menghampiri zina.

Ø Kami hanya berbual-bual, berbincang, bertanya khabar,minum-minum. Adakah itu menghampiri zina?

Ya,perbuatan ini menjerumus pelakunya ke lembah perzinaan.

Ø Kami dapat mengawal perasaan dan kami tidak berniat ke arah itu.

Hari ini,ya. Besok mungkin kamu kecundang. Kamu dalam bahaya. Jangan bermain dengan bahaya. Iblis dan syaitan akan memerangkap kamu. Sudah banyak tipu daya iblis yang mengena sasaran. Iblis amat berpengalaman dan tipu dayanya amat halus. Ia telah menipu nenek moyang kita yang pertama,Adam dan Hawa. Jangan pula lupa. Siapalah kita berbanding Adam dan Hawa? Ia ada lebih 1001 cara.

Ingat pesanan Rasullullah : Janganlah engkau bersendirian dangan seorang wanita kecuali ketiganya adalah syaitan(Tabrani). Syaitan akan menghembus perasaan berahi,Kita lemah untuk menghadapi tipu daya iblis

bersambung...


Sumber: allahseeker.blogspot.com

Link: http://allahseeker.blogspot.com/2011/08/kalau-betul-couple-itu-halal.html

Marry a person like yourself?

Trickiest question that my friend had encountered during this ramadhan. "Would u marry a person that has a personality like yourself? (adab, perangai, nilai agama)" -Azzureen Hisham ....... My answer: No~ :( .. So mari pakat2 berubah oi, jd yg lagi baik... Sempena ramadhan.. ~ Cheers :)

Referee penalty yang ketara gila mkn rasuh.. Serious... :p

Wehhh, plek r.. asl eh x berkesudahan, ce terang sket?




X faham.. :P
Rating: 10/10

Sumber: Youtube
link: http://youtu.be/4F8e6mq3yqs

Ekzos moto terbesar!!

Apo gilo nie.. Hahahahha




Sebab dia creatif gle.. :p
Rating: 10/10

Sumber: Youtube

Annoying song.. :)

Take that.. :D



Ohhh.. :~
Rating: 7/10

sumber: youtube
link: http://youtu.be/qiBacjIJixU



Thursday, August 11, 2011

Iphone vs android

Iphone xle bukak flash nye content.. hahah ngok gle.. :P





















Rating: 8/10

sumber: 9gag.com

Win & Mac

























The irony.. hahaha// :p
Rating: 9/10

Sumber: 9gag.com


Nicely done.. :p


hahahahahha.. :p

























Lol.. :p
Rating: 10/10

sumber: 9gag.com

That's like the sweetest thing I've ever seen in my life

True.. :)
























Awwww... ;)
Rating: 8/10

Sumber: 9gag.com

Ex girlfriend

Lol~ ;)





































Ngok gak doh.. Hahah

Rating: 7/10

sumber: 9gag.com

Org yang mengaku dirinya "John Titor The Time Traveler"

Agak menarik la, sbb sebahagian prediction dia jadi betul. Tp still sebahagian besar x jd pun. Pape sila ke link wiki untuk cerita selanjutnye. :)

Best Omelett.. Try r waktu buka nanti.

Its really simple.. Click on link. ;D

























Senang kan.. :)
Rating: 9/10

Sumber: 9gag.com

Whats this. :)

























Simplicity
Rating: 7/10

Sumber: 9gag.com

Wednesday, August 10, 2011

Double meaning. :p

Hahahahahha.. Aduhh.. :) Umm, Kecik sgt pic nie, tekan kat link dia.. :p

























Si Mamat ni angkat tgn kat sumer minatang, ending Bush angkat tgn kat mamat tu, la kali mamat tu x angkat balik.. Sbb.. The World hates bush. ;D

Rating: 8/10

Sumber: 9gag.com

Anjing yang sangat2 rindu kat tuan dia.

Wehhh.. Menyayat hati gak la.. ;) .. 10/10!!






Kalau la kucing pandai rindu2 mcm nie.. ;')...
Rating:10/10

Sumber: Youtube
Link: http://youtu.be/ysKAVyXi0J4

Shrek .. Best fairytale.. :)


True2.. Sumer movie shrek pun best kot.. Maybe nie salah satu sebab dia. :D




























Rating: 7/10

Sumber: 9gag.com

Coma Prank.. :D

Kalau buat betul2 nie, mau org tu caya nie.. Hahah.. NIce :p




















Awesome prank!!
Rating: 9/10

Sumber: 9gag.com

Accidentally Becoming an Awesome Marriage Proposal

Wehhhh.. Smart gle.. Mamat yg propose tu x aspect pun, mmg natural abeh la ckp ko.. :))


Style.. :D
Rating: 3/10

Sumber: youtube via 9gag.com



Smart dad.. :p

Agak mantap la.. Bagus2, good idea.. :p























Boleh terima doh!! Haha
Rating: 4/10

Sumber: 9gag.com

Shark Genius. :P















Kan genius kan.. Haha
Rating: 6/10

Sumber: FW4D.com via 9gag.com

Jangan Kamu Marah!

Hadith :

Daripada Abu Hurairah r.a bahawa seorang lelaki telah berkata kepada nabi SAW yang maksudnya:” Berwasiatlah kepada ku.” Sabda Rasulullah SAW: “Jangan kamu marah.” Maka lelaki itu mengulangi kata-katanya berulang kali. Sabda Rasulullah SAW:” Jangan kamu marah..”

(al-Bukhari)


Huraian


Hasan al-Basri pernah berkata: Empat perkara jika sesiapa memilikinya maka Allah memeliharanya daripada syaitan dan mengharamkan ke atasnya api neraka: (iaitu) Sesiapa yang mampu mengawal dirinya ketika dalam keghairahan, ketakutan, syahwat dan kemarahan.” Sesungguhnya kemarahan akan mengumpulkan segala keburukan.


Reaksi seorang yang sedang marah dapat dilihat pada wajah dan anggota badannya seperti warna mukanya bertukar merah, urat-urat lehernya menegang, tubuh badan seakan-akan menggigil kerana geram, suara menjadi nyaring manakala lidah mula mengeluarkan perkataan yang buruk sama ada mengutuk atau mengeji.


Ada kemungkinan patah-patah perkataan itu berupa penghinaan atau yang seumpama dengannya yang haram diucapkan termasuklah menuduh orang lain sebagai kafir dan lai-lain. Selain itu, seseorang itu juga akan melakukan perbuatan yang di luar kawalannya sendiri seperti memukul, menumbuk, menampar dan sebagainya.
Semua ini berkemungkinan akan mendorong kepada perbuatan yang menyakitkan orang lain yang akhirnya mewujudkan permusuhan dan kebencian di antara satu sama lain. Justeru walaupun sifat marah adalah sifat semula jadi manusia namun sebagai seorang Muslim kita hendaklah berusaha untuk menjauhkan diri daripada segala sebab yang menyebabkan kemarahan.


Subhanallah.. :)


Sumber: ii.islam.gov.my

link: http://ii.islam.gov.my/hadith/hadith1.asp?keyID=1546

Interesting daily stuff.. What is a "Secret" ?

Lolz.. Betul nie.. Betul.. :p






















Lol.. ;P
Rating: 3/10


Sumber: 9gag.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...